Vad är Härden?

Härden är till för dig som vill något mer än att bara konsumera nyheter. I grund och botten handlar det om att inse att myter och visioner är mer sanna än världens dårskap. Denna plats får vara en ersättning för en verklig härd, kring vilken vi skulle kunna sitta och forma en bättre framtid.

Enkelt sagt handlar Härden om att jag vill:

  • Motivera och inspirera svenska nationalister

  • Dela med mig av mina erfarenheter efter 30+ år på barrikaden för familj, folk, nation och tradition

  • Predika de goda nyheterna om att det finns en annan väg än den som Sverige och svenskarna för närvarande vandrar

  • Kommentera och sätta aktuella händelser i relation till den större bild som ofta glöms bort

Detta gör jag genom det skriva ordet men också genom podden med samma namn samt med videoklipp då och då. Jag avser också att efterhand publicera material från andra personer här också och gärna lyfta in medlemmar av Härdens folk som har något att bidraga med.

Om du tycker detta verkar intressant, ja, då är det bara att skriva upp dig.

Vem är Magnus Söderman?

Jag har ägnat större delen av mitt liv åt nationalistisk politik och aktivism, nordisk-germansk tro och tradition samt studier kring västerländsk esoterik. Därtill har jag försökt leva ett gott liv med familjen i centrum. Far är jag och kärleksrelationer har jag såväl ljuva som bittra (och bitterljuva) erfarenheter av.

Jag erkänner mig vara ett barn av min tid, med alla de brister och svagheter som följer på det. Men det är mitt mål att försöka bli en lite bättre människa varje dag. Detta uppnås genom att öva sig i att göra sin plikt, ty detta är, som Vitalis Norström konstaterar, till syvende och sist vad som definierar vårt människovärde.

Det är med detta i ryggen som jag gör min röst hörd och hoppas få låna dina ögon och öron med jämna mellanrum. Jag är övertygad om att jag har något att bidra med.

Glimtar av mitt liv

Jag föddes 1977 på Karolinska sjukhuset i Solna, Stockholm. Mitt arv är från Roslagen och Blekinge samt Västernorrland. I Roslagens famn tillbringade jag min barndoms somrar och det är rospiggen i mig som framförallt slår igenom.

Jag växte upp i Kallhäll, Järfälla kommun, norr om Stockholm men har flyttat omkring en hel del. Fagersta, Enköping, Stockholm såväl norr som söder; Skara och Berlin har varit "hem" i omgångar. Numera bor jag i Älgarås i Västra Götaland och jag har för avsikt att bli kvar på denna forntida jord.

Jag engagerade mig i nationalismen då jag gick i sjätte klass och ser detta som min huvudsakliga sysselsättning sedan dess. Mitt engagemang har växt tillsammans med mig. Förvisso har jag också studerat (lite grand) och arbetat en hel del, men det är politiken och den politiska aktivismen som varit central.

I dag arbetar jag med föreningen Det fria Sverige (som jag var med och grundade) och Dagens Svegot. I DFS bygger vi gemensamt en svensk framtid istället för att bara påpeka problemen runt om oss och via Dagens Svegot stöter och blöter jag vår samtid tillsammans med bland andra Dan Eriksson. Sist men inte minst är jag en kugge i det maskineri som heter Logik Förlag; en boklåda på nätet samt ett förlag som ger ut "förbjuden" litteratur.

Det om det exoteriska.

Gudstroende är jag och har så varit under hela mitt liv. Enligt "kristna" är jag hedning och enligt "hedningar" är jag kristen. Gott så. Jag betraktar mig som kristen och mystiker och det är inget mystiskt med det (den som vet och förstår vet och förstår). Kort sagt är jag intresserad och frågvis. Därtill är jag ordinerad pastor, dock utan flock.

Ariosofin har varit min färdkamrat sedan innan jag visste om namnet på denna inriktning och sedermera leddes jag också in på den västerländska esoterikens väg(ar). Allfader-Gud sa åt oss att "resonera tillsammans" och det är vad jag gör. Bland annat kommer jag göra det genom mina texter här.

Om du vill veta mer om mina tankar kring tro så kan du titta på minidokumentären som Palaestra Media producerat.

Subscribe to Härden

Välkommen till härden där myten och det moderna möts. Där nationalismen för 2000-talet utformas och djupare tankar blandas med vardagliga funderingar. Här skriver Magnus Söderman (med vänner) med förhoppning om en nordisk renässans.